Publicitat
Campanya contra l’estigma de la salut mental a xarxes per demanar més recursos

L’Associació per a la Defensa del Jovent en Risc d’Andorra (Adjra) ha iniciat avui una campanya contra l’estigma de la salut mental a les xarxes socials.

Una de les seves joves voluntàries, Esther Brid, molt implicada amb l’entitat, ha preparat una cançó sobre la salut mental per a la campanya Què passa amb la salut mental? No són coses normals. Des de l’Adrja es vol posar en relleu que tal com reflecteix el tema, “la salut mental no és cap broma i necessitem un canvi en l’abordatge de la prevenció i el tractament”. Així mateix esperen que “aquesta cançó faci reflexionar al sistema d’aquest país on ‘no es fa cura de la salut mental’”.

Segons ha explicat la presidenta de l’Adjra, Sandra Cano, ja li havien demanat a aquesta voluntària que preparés unes cançons amb motiu del Dia internacional del bullying. N’ha fet dues, una en català i l’altra en castellà. Vist que les cançons parlen directament de la salut mental, com es va fer amb el bullying ara es vol demanar d’una manera diferent “que hi hagi més recursos”. Ho volen fer “d’una manera positiva perquè ningú se senti atacat” però amb prou contundència com per denunciar una vegada més que “hi ha un problema molt gran amb el jovent”. I no només amb les addiccions, ha remarcat Cano, sinó amb altres àmbits com els trastorns alimentaris i les depressions, “als quals no se’ls dona una solució immediata”.

La cançó s’acompanya d’unes imatges que posen en evidència les diverses problemàtiques que afecten els joves en relació amb la salut mental per acabar amb un toc d’alerta: “Vigileu amb la salut mental. Necessitem un canvi ja. Canvieu aquesta gestió perquè ens esta afectant”. Enllaç al vídeo.

Esperant la campanya des de fa un any

A principis d’aquest mes, l’Adjra ja va denunciar l’incompliment del punt 5 de l’acord sobre salut mental que es refereix al reforç de les campanyes de prevenció, sensibilització i conscienciació sobre salut mental coordinant-se amb les diferents associacions vinculades a la salut mental i addicions, i a les persones que en pateixen . I és que segons es va acordar amb el Govern, les entitats buscarien persones disposades a “donar la cara i parlar en primera persona” sobre la problemàtica en unes micropíndoles que posarien el focus a contrarestar l’estigma i així ho van fer. Però a hores d’ara des de Salut encara no en saben res. Can qualificava de “molt greu” aquesta manca de coordinació, ja que les associacions han fet la feina i ara es troben que perden credibilitat davant les persones disposades a participar-hi perquè no s’ha fet cap pas per tirar-la endavant.

També la presidenta de Projecte Vida, Eva Tenorio, va denunciar que “amb la campanya de l’estigma portem des de març de l’any passat i encara no hem fet res”. Per a Tenorio aquesta és una de les accions més urgents a posar en marxa del Pla integral de salut mental i addiccions (Pisma). Creu que és una de les més necessàries “per sensibilitzar tota la població”.

Font: Bondia
Foto: ADJRA

Publicitat

Col·laboradors i aliances

  • Andtropia
  • SAPIM

Un projecte de

  • Web Gestió
Desa
Preferències de l'usuari de cookies
Utilitzem galetes per garantir que obtingueu la millor experiència al nostre lloc web. Si rebutgeu l'ús de cookies, és possible que aquest lloc web no funcioni com s'esperava.
Acceptar-ho tot
Rebutja-ho tot
Llegeix més
Analítica
Eines utilitzades per analitzar les dades per mesurar l'eficàcia d'un lloc web i per entendre com funciona.
Google Analytics
Acceptar
Declinar