Publicitat
Assandca detecta noves necessitats entre els pacients de càncer

 L’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca) ha començat a detectar, darrerament, noves necessitats entre els pacients i les seves famílies, que viuen situacions que, fins ara, no s’havien donat al país.

L’entitat, conjuntament amb la Fundació Jacqueline Pradère i Pyrénées ha organitzat la novena caminada contra aquesta malaltia. L’objectiu d’aquesta edició és poder superar el rècord de participants, i per tant, de recaptació. Aquests diners, de fet, es destinaran a cobrir aquestes demandes que han sorgit i que no es tenien previstes.

“Cada dia tenim alguna demanda nova, gent que arriba per nous tractaments que no es coneixien”, ha explicat el president d’Assandca, Josep Saravia. L’objectiu de la recaptació de la caminada contra el càncer és, precisament, poder donar suport a aquests pacients i les seves necessitats. L’any passat es va arribar fins al 9.984 euros, el 30% dels quals va ser per poder cobrir despeses d’organització de l’esdeveniment. Aquest any la intenció és poder tenir un ingrés superior i poder ajudar a aquestes famílies, “n’hi ha qui tenen malalts i no els poden tractar aquí, familiars que necessiten suport psicològic”.

Les demandes més freqüents entre els malalts de càncer són pisos tutelats, ajuts econòmics i, concretament, aquest suport psicològic. Sobretot, per als segons familiars, aquells que no compten amb el recolzament i, principalment, a l’entorn dels infants que tenen la malaltia. Entre les noves necessitats, Saravia ha destacat el fet que existeixen productes dietètics exclusius per a pacients que tenen un cost d’entre 400 i 500 euros setmanals, i que la CASS no se’n fa càrrec del cost. A Espanya existeixen diverses associacions que proporcionen aquests nutrients, però a Andorra no hi ha ningú, “i tenen un cost molt elevat”. Saravia també ha indicat que s’està en converses amb el Govern per la bossa de diners que està al banc, “i que ells estaven utilitzant dintre dels seus paràmetres i nosaltres els volem, precisament, per tot allò que surt dels paràmetres”.

Aquest any, per tal de poder superar la recaptació, s’han preparat 1.500 samarretes, 200 més que l’any anterior. “Tenim l’esperança que vingui més gent, encara que sigui per col·laborar amb la samarreta”, ha explicat el director de màrqueting i digitalització de Grup Pyrénées, Ángel Alonso. El color de la peça no ha estat escollit a l’atzar. Mai no s’ha repetit cap tonalitat, ha remarcat Alonso, i en la novena edició s’ha escollit el groc fluor, “volem donar llum, color, cridar una mica i donar aquest missatge a tothom”. Es podran adquirir, a partir d’aquest dijous, a la planta d’atenció al client del centre comercial.

Pel que fa al recorregut, serà de 3,7 quilòmetres com els altres anys, i es mantindrà pràcticament igual. L’única novetat serà la sortida, que s’ha traslladat fins a la plaça del Poble d’Andorra la Vella, on també finalitzarà. Abans, l’inici se situava a l’avinguda Meritxell. “És una edició molt especial, perquè és la de la tornada a la normalitat, i sabem que hi ha gent que té por d’acudir, però volem convidar a tothom a gaudir d’aquesta jornada on volem mostrar als malalts que estem al seu costat”, ha assegurat Saravia.

Font: Altaveu
Foto: Pilar Candel

Publicitat

Col·laboradors i aliances

  • Andtropia
  • SAPIM

Un projecte de

  • Web Gestió
Desa
Preferències de l'usuari de cookies
Utilitzem galetes per garantir que obtingueu la millor experiència al nostre lloc web. Si rebutgeu l'ús de cookies, és possible que aquest lloc web no funcioni com s'esperava.
Acceptar-ho tot
Rebutja-ho tot
Llegeix més
Analítica
Eines utilitzades per analitzar les dades per mesurar l'eficàcia d'un lloc web i per entendre com funciona.
Google Analytics
Acceptar
Declinar