Publicitat
La Fundació Privada de Meritxell vol millorar la vida dels familiars
Un moment de la conferència d'inauguració de curs

Moltes vegades les famílies que estan a càrrec de persones amb discapacitat deixen de costat les seves necessitats o descuiden l’atenció d’altres membres de la família.

Per aquest motiu, la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell s’ha marcat un nou repte per a aquest any que consisteix a millorar la qualitat de vida d’aquestes famílies perquè puguin desenvolupar el seu projecte de vida. Així ho ha fet saber aquest matí la directora general de l’entitat, Celine Mandicó, abans de la conferència Facilitar Proyectos de vida familiar a càrrec del psicòleg espanyol Javier Tamarit.

Per poder ajudar el nucli familiar, Mandicó ha explicat que es desenvoluparan plans de treball familiars així com diferents programes d’atenció, de capacitació, d’assessorament, d’informació o d’ajuda mútua, segons les necessitats que es detectin a partir de l’avaluació que està duent a terme la Fundació. Per la seva part, el conferenciant ha destacat que “per cuidar una altra persona, un ha de cuidar-se a si mateix també”, per això considera que les famílies han de ser conscients que hi ha moments que necessitaran ajuda i aquestes han de tenir possibilitats i recursos per poder obtenir-la. Per aquest motiu, Mandicó ha volgut matisar que el nou repte significarà “fer evolucionar” el model de suport amb què es treballa actualment per poder “fer un pas més per aconseguir que tant la persona amb discapacitat com el seu entorn familiar tinguin una vida plena”.

D’altra banda, la directora general s'ha felicitat per l’increment de persones que s’atenen des de la Fundació, que és d’uns 600 usuaris entre famílies i persones amb discapacitats.

La inclusió a les escoles

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, que ha assistir avui com a espectadora a la conferència de Tamarit, ha indicat que preveuen tenir enllestit durant aquest curs escolar el decret d’escolarització dels alumnes amb discapacitats, una eina que assegurà que ajudarà a complementar la formació contínua que segueixen els docents. En aquest sentit, ha insisti que si bé la part dels professors és molt important per a l’educació d’aquest col·lectiu, el treball “ha de ser conjunt amb les famílies” i ensenyar a adaptar-se a les necessitats de cada alumne.

Font: Bondia
Foto: FPNSM

Publicitat

Col·laboradors i aliances

  • Andtropia
  • SAPIM

Un projecte de

  • Web Gestió
Desa
Preferències de l'usuari de cookies
Utilitzem galetes per garantir que obtingueu la millor experiència al nostre lloc web. Si rebutgeu l'ús de cookies, és possible que aquest lloc web no funcioni com s'esperava.
Acceptar-ho tot
Rebutja-ho tot
Llegeix més
Analítica
Eines utilitzades per analitzar les dades per mesurar l'eficàcia d'un lloc web i per entendre com funciona.
Google Analytics
Acceptar
Declinar